Jeg forstår dig

Jeg forstår dig

16. september 2018 0 Af Susan

I denne uge var vi til forældreaften på Emils skole.

Skolen har arrangeret 3 aftener for os forældre, hvor vi kan mødes og tale om, hvad der rører sig, når man er forælder til et barn med autisme.

Og første aften var altså i tirsdags.

De forældre, som møder op til den pågældende aften bestemmer, hvilke temaer, vi skal tale om.

Som alle andre forældre har vi en travl hverdag, og inden mødet var jeg træt og fortrød lidt, at jeg havde tilmeldt os arrangementet. Sådan et arrangement er altid noget, jeg skal sætte mig op til, og jeg bruger meget energi på det.

Det viste sig dog hurtigt,

at det var et rigtig godt arrangement. Der var sørget for te, kaffe, sodavand, chips og sandwich. Og det er altså noget, som betyder noget, når man kommer direkte fra job sådan en tirsdag klokken 17.

Der var en god stemning, og snakken gik fint hen over bordet. Samtalen blev styret af en familiekonsulent. Det fungerede rigtig fint, for på den måde holdt vi os til de valgte temaer, og alle fik mulighed for at komme til orde.

Det var meget befriende at tale med andre forældre, som kæmper nogle af de samme kampe, som vi gør. Selvom vores børn er meget forskellige, har de alligevel en del af de samme udfordringer. Og vi forældre har de samme bekymringer for vores børn og deres fremtid.

Det var en rigtig god aften, som faktisk viste sig at give mig en masse energi – og det var altså ikke kun på grund af alt den sukker, som vi indtog.

Det at sidde overfor nogle mennesker, som nikker genkendende til de ting, som vi fortæller, og hvor vi kan genkende det, som de fortæller, betyder, at jeg i de par timer føler, at vi er “normale”. Der er andre familier ligesom vores.

Jeg glæder mig allerede til næste møde, hvor jeg skal sidde sammen med nogle mennesker, som alene ud fra deres kropssprog siger:

jeg forstår dig.

Tak fordi du læste med.

Måske du også vil læse her.