Kærlighed – i medgang og modgang

Kærlighed – i medgang og modgang

13. marts 2019 5 Af Susan

 Den 19. februar i år kunne Tim og jeg fejre vores 14-års bryllupsdag. Det hedder faktisk noget så fint, som elfenbensbryllup.

Vi blev gift på min 23-års fødselsdag, og vi havde kun kendt hinanden et år, da vi blev gift.

Det var en hurtig beslutning, men den var åbenbart ikke helt forkert.

I min familie går man ikke fra hinanden

For nogle weekender siden var vi til kobberbryllup hos min storesøster og svoger.

Min lillesøster og hendes kæreste har også holdt sammen i noget, der ligner 13 år.

Mine forældre har været gift i 42 år.

Min mormor og morfar nåede at fejre 64 år i kærlighedens navn, før de døde med kun 4 dages mellemrum. De blev bisat sammen, og det var så smukt og rørende at bære de to kister ud af kirken, og sende dem afsted sammen på deres sidste rejse.

Vi må kunne noget i min familie.

Os kvinder i min familie må have fået en fantastisk evne til at holde vores mænd ud år efter år 🙂

Eller også har vores mænd fundet nogle fantastiske kvinder, som de simpelthen bare ikke kan undvære, selvom vi måske til tider går dem en anelse på nerverne 🙂

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er hårdt for et ægteskab, at have børn med særlige behov. Og vi har da flere gange overvejet at gå fra hinanden, fordi vi har været ved at drukne.

Men vi er altså stadig sammen, og jeg tænker ikke, at vi går fra hinanden lige foreløbigt.

Kærlighed

Jeg har lige fået øjnene op for Podcasts, fordi mine to søskende netop har udgivet det første afsnit i deres nye Podcast serie. Den kan du lytte til her.

Det er ellers helt nyt for mig at lytte til Podcasts, men jeg må sige, at jeg er blevet fan.

I går aftes blev jeg færdig med Podcasten “Ingen elsker Lone Frank.” Da Lone Franks kæreste gennem 13 år dør pludseligt, opdager hun, at der ikke længere er nogen, som elsker hende. Hun har nemlig ingen børn, ingen tætte venner og ingen forældre. I Podcasten forsøger hun at finde den videnskabelige forklaring på kærlighed. For kærlighed er jo kemi. Jeg vil ikke forsøge at gengive alle pointerne her, jeg synes, du selv skal lytte til den. Du kan finde den her.

Men en af pointerne var, at i et kærlighedsforhold, forventer man ikke noget retur. Man er villig til at “ofre” sig i et kærlighedsforhold.
Det er vel det, som man kalder betingelsesløs kærlighed. Og hvis man elsker en person, så går man langt, for at få det til at fungere. Man giver plads til hinanden, og man forsøger ikke at ændre på den anden.

I andre forhold fx ved fjerne bekendtskaber, vil man typisk forvente en tjeneste retur for en tjeneste.

Så når vi er gode til at holde sammen i min familie, så er det måske fordi, vi har fundet de rigtige mænd. Vi har fundet kærligheden.

Tak fordi du læste med. Og du er velkommen til at dele dine tips til, hvordan man holder sammen. Det kan du gøre i kommentarfeltet herunder.