Min søn med PDA læser helt frivilligt

Min søn med PDA læser helt frivilligt

15. september 2018 0 Af Susan

Adam er en normal til godt begavet dreng. Hans PDA-profil (ekstrem kravafvisning) medfører dog, at han har meget svært ved at gøre ting, som han ikke selv er motiveret for.

Adam knækkede meget tidligt læsekoden. Men at blive god til at læse kræver, at man øver dagligt. Det er en noget nær umulig opgave at få et barn med PDA til at øve sig på at læse, når barnet ikke er interesseret.

Adam går i 6. klasse, men har siddet fast på 3. klasses læseniveau meget længe, fordi han simpelthen ikke har været motiveret for at øve sig.

Men for kort tid siden skete der pludselig noget helt fantastisk.

Adam læser nu næsten dagligt 1 – 2 timer

Og det gør han helt frivilligt.

Ingen kan tvinge et barn med en PDA-profil til at læse. Det er helt afgørende, at barnet er motiveret. Uden motivation kommer man ikke langt.

Adam har nu helt af sig selv fundet motivationen til at læse.

Men hvordan er det lige sket?

Walking Dead

Det er egentlig ret simpelt.

Når man har fundet  en serie, som er så spændende som Walking Dead, og man ikke forstår, hvad de siger, fordi de taler engelsk, så er man jo nødt til læse underteksterne.

Adam er nu i gang med 4. sæson af Walking Dead. Og det er altså blevet til temmelig mange timers læsning. Og Adam lægger slet ikke mærke til, at han øver sig i at læse. Han kan dog godt mærke, at han er blevet bedre til at læse.

Han er nu blevet så god til at læse, at han kan nå at læse det meste af underteksterne. Det er fandeme godt gået.

Selvom Walking Dead er en temmelig blodig serie, så skal jeg ikke være den person, som bremser min søn, når han endelig har fundet motivationen for at læse.

Tak fordi du kiggede forbi min blog.

Måske du også vil læse med her.