Vinterferie jeg savner dig

Vinterferie jeg savner dig

23. februar 2018 1 Af Susan

Første arbejdsuge efter vinterferien er netop ovre. Selvom den er gået hurtigt, føles det samtidig som om, at uge 7 er frygtelig langt væk. Heldigvis har jeg lige fået leveret de fremkaldte billeder med 4 dages gode minder.

Billederne er sat i album, så de er klar til at tage frem og kigge på, når uge 7 forsvinder for langt væk.

Udsigt fra balkonen

Overvindelse – Flyveturen

Tidligere, har ferier for os været = bilferie.

Med en dreng som altid har været angst for at flyve, har det ikke været muligt for os at tage på en ferie, som involverede en flyvemaskine. I sommer fortalte vores dreng, som nu er 12 år dog, at han var klar til at komme på ferie med flyvemaskine. Dette betød, at en ny verden åbnede sig for os.

Overvindelse

Sydspanien og Gibraltar

Vores første ferie med flyvemaskine skulle foregår i sydspanien og Gibraltar. Alle 3 børn havde glædet sig rigtig meget. Særligt havde de glædet sig til at besøge Gibraltar og aberne.

Billeje

Vi havde bestilt en bil hjemmefra  via rentalcars.com. Priserne på billeje via denne hjemmeside var ganske gode. Hvis noget er for godt til at være sandt, så er det nok fordi, det ikke er sandt. Det viste sig hurigt, at billejen kun var en lille andel af den samlede pris, og at der blev lagt en hel del oveni prisen for billeje. Ligeldes kunne den forsikring, som vi havde betalt for gennem rentalcars.com ikke bruges, da vi ikke havde et kreditkort. Vi endte derfor med at betale for to forsikringer, fordi vi måtte tegne en ny forsikring i Spanien. Men på trods af alt det der blev lagt oveni, var prisen egentlig rimelig. Det hele løb op i 2700 kr for 4 dage inklusiv diesel og leje af autostol.

Overnatning på ressort

Vi havde booket overnatning gennem hotels.com. Her havde vi fundet et rigtig fint ressort til en ganske god pris. Ressortet lå ca 25 minutters kørsel fra Malaga lufthavn. Lejligheden var overraskende stor og bestod af entre, fuldt udstyret køkken, 2 soveværelser, stor stue, 2 badeværelser og en stor balkon. Ressortet lå helt ned til vandet, og havde derudover flere poolområder. Selve området var virkelig smukt med flere små botaniske haver. Derudover var der restauranter og minimarkeder i tilknytning til ressortet.

Hotel Doña Lola kan varmt anbefales.

Første feriedag brugte vi på ressortet og stranden ved siden af.  Her var tid til ren afslapning, og børnene nåede både at prøve den indendørs pool og poolen udenfor.

Den udendørs pool var dog ikke opvarmet på denne årstid. Så den var ikke helt egnet til at bade i.

Gibraltar – feriens højdepunkt

Det børnene havde set aller mest frem til på ferien var turen til den engelske koloni Gibraltar. Mine børn elsker dyr, og de havde glædet sig ganske meget til at møde de vilde aber på klippen.

Da vi havde parkeret bilen i Spanien, gik vi over landingsbanen ved Gibraltar lufthavn.

Gibraltar landingsbane

Herefter skulle vi igennem paskontrollen. Dette foregik rimelig smertefrit her udenfor højsæsonen, og vi var hurtigt igennem.

Lige da vi var kommet igennem, blev vi mødt af en sælger, som oplyste os, at hvis vi ville op på klipppen, så var der to muligheder. Enten kunnne vi tage kabelvognen op og så selv gå rundt på topppen. Alternativt kunne vi vælge en guidet taxatur med  3 faste stop. Prisen var den sammme for begge muligheder, nemlig 35 pund pr person. Da vi spurgte om muligheden for selv at gå op, gjorde sælgeren det helt klart, at det kunne man ikke. Turen op alene villle tage 6,5 time, og så skulle man jo også ned igen. Vi beslutttede derfor at tage kabelvognen, da vi så i det mindste fik mulighed for at gå rundt på egen hånd deroppe.

På vej hen til kabelvognen blev vi stoppet af adskillige taxachauffører, som ville sælge os guidede ture.  Dette takkede vi dog nej til.

Da vi endelig nåede frem til kabelvognen, blev vi imidlertid mødt af et skilt, hvor der stod, at vognen var lukket på grund af for meget blæst. Der stod selvfølgelige en flok af taxachauffører, som var parate til at køre turen derop – en fast rute af 1 times varighed med 3 stop. Det synes vi ærlig talt ikke lød særlig tiltalende, og det var slet ikke sådan,  vi havde forestillet os, at vi skulle opleve klippen.

Det var derfor en meget stor skuffelse for os alle. Efter 1/2 times overvejelse beslutttede vi igen at undersøge muligheden for at vandre op. Jeg gik derfor ind til skranken ved kabelvognen for at forhøre mig, om det dog ikke var muligt at gå op selv, og hvor lang tid det i så fald ville tage. Jo jo det kunne man da sagtens. Turen op ville tage ca 1 1/2 time.

Afsted med os. Det kunne vi sagtens klare med 3 friske drenge på hhv. 4, 9, og 12 år. Der var højt humør.

Igennem porten og botanisk have, sådan finder man vejen op til klippen.

Da vi havde gået i omtrent 15 minutter kom de første vilde aber løbende. Min 9-årige blev så forskrækket, at han smed posen med vores proviant fra sig. Aberne fik lynhurtigt fat i en æske chips.

Ud over at vi mødte en helt masse vilde aber, så oplevede vi også den fantastiske udsigt.

  

Det er ihvertfald ikke sidste gang, at turen går til Gibraltar for os.

Ronda

Feriens sidste dag blev brugt i Ronda. Og hold da lige op en imponerende by. Hvis man er i nærheden, skal man ikke snyde sig selv for at opleve byen, som er bygget på en klippekant.

Verden er stor

Nu ved vi at ferie kan være = flyvemaskine.

Verden er stor, og der er meget, som jeg gerne vil opleve sammen med min mand og vores 3 dejlige børn ✈.